Direct opneembare spaarvormen

Betaalrekening

De betaalrekening wordt meestal niet als spaarvorm gezien. Toch is een overschot op uw betaalrekening eveneens gespaard vermogen. Het voordeel hiervan is dat het geld altijd binnen handbereik is. Het rendement bij deze spaarvorm is nul of negatief (roodstaan). Sommige banken geven wel een minimale rente over een positief saldo.

(Internet) spaarrekening zonder beperkende voorwaarden

De dagelijks opvraagbare spaarrekening is de meest flexibele spaarvorm. U bent bij deze vorm geheel vrij in het inleggen en opnemen van geld. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De rente op de spaarrekening is doorgaans variabel en wordt één keer per jaar bijgeschreven. Door het variabele karakter kan de rente fluctueren. Hierdoor is er geen gegarandeerde opbrengst.

(Internet) spaarrekening met beperkende voorwaarden

In ruil voor minder flexibiliteit kunt u bij deze spaarvorm aanspraak maken op een hogere rente. Minder felexibiliteit vertaalt zich tot een minimuminleg en opname beperkingen. De minimuminleg varieert per rekening en kan uiteen lopen van €2.000 tot €25.000. Ook de opnamebeperkingen laten dergelijke verschillen zien.

In veel gevallen geldt dat je een dergelijke opname 1 tot 3 maanden van vantevoren moet aankondigen. Als je dat niet doet, dan worden er kosten in rekening gebracht (vaak 1%) over de opname. De rente wordt ook bij dit type spaarrekeningen jaarlijks bijgeschreven.

Een aanrader om na een aantal jaren je verzekeringen weer eens tegen het licht te houden. Het heeft ons met een gelijkwaardig pakket veel besparingen opgeleverd.

- Dhr. Pluk

Met begrip voor de vervelende situatie is onze schade vlot en prettig afgewikkeld.

- Dhr. Goris