Direct beginnen met aflossen

Bij deze hypotheekvorm betaalt u maandelijks zowel rente als aflossing. Uw schuld bij de geldverstrekker neemt dus gelijdelijk af en is aan het einde van de looptijd helemaal afgelost. Er zijn twee hypotheekvormen die aan deze criteria voldoen:

  • Lineaire hypotheek
  • Annuïteitenhypotheek

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek lost u maandelijks een vast bedrag af op uw lening. Daarnaast betaalt u rente over het restant van de schuld. De schuld wordt door de aflossing steeds kleiner. Hierdoor hoeft u steeds minder rente te betalen. Het aflossingsbedrag blijft de hele looptijd gelijk. De totale maandlasten nemen daardoor gelijdelijk af.

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u tijdens de hele looptijd van de lening een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Gedurende de looptijd daalt het rentedeel omdat de lening gelijdelijk kleiner wordt. U gaat dan meer aflossen.  Omdat het rentedeel fiscaal aftrekbaar is, zullen uw netto-maandlasten gelijdelijk stijgen.

Met begrip voor de vervelende situatie is onze schade vlot en prettig afgewikkeld.

- Dhr. Goris

Een aanrader om na een aantal jaren je verzekeringen weer eens tegen het licht te houden. Het heeft ons met een gelijkwaardig pakket veel besparingen opgeleverd.

- Dhr. Pluk