Aflossing later bepalen

Aflossingsvrije hypotheek

Bij de aflossingsvrije hypotheek lost u niets af en spaart u ook de aflossing niet bij elkaar. U betaalt alleen de rente. De schuld blijft de gehele looptijd even hoog, tenzij u vrijwillig aflost. Aflossen is tot een bepaald maximum jaarlijks boetevrij toegestaan.

Krediethypotheek

De krediethypotheek is vergelijkbaar met een doorlopend krediet, maar dan op basis van hypothecaire zekerheid. Bij het afsluiten spreekt u de maximale opnamemogelijkheid af: de kredietlimiet. Binnen deze limiet kunt u naar behoeft geld opnemen en aflossen. De rente wordt maandelijks bij uw schuld opgeteld. De rente voor een krediethypotheek is variabel en lager dan de rente voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Over het algemeen kunt u niet meer dan 75% van de executiewaarde van uw woning aan krediethypotheek opnemen. Als u geld opneemt voor aankoop, onderhoud of verbetering van uw woning mag u de rente aftrekken. Dit mag niet als u geld opneemt voor consumptieve bestedingen, bijvoorbeeld voor het kopen van een auto op het betalen van een vakantie.

Erg fijne, verhelderende gesprekken

- Mevr. Meyer

Neemt de tijd om jouw situatie volledig in kaart te brengen en denkt heel goed met je mee

- Mevr. Krans – Hofland