Scheiden & Hypotheek

Bezitten u en uw partner samen een eigen huis? Als u gaat scheiden moet u beslissen wat er met de woning dient te gebeuren. Blijft één van u er wonen? Misschien bent u gedwongen om de woning te verkopen. Dit omdat u en uw partner de maandlasten niet zelfstandig kunnen dragen.

Woning verkopen

Na de verkoop van het huis wordt de hypotheek afgelost. De eventuele overwaarde wordt verdeeld. Als de hypotheek onverhoopt niet volledig afgelost kan worden, dan ontstaat er een restschuld. U blijft beiden voor de resterende schuld aansprakelijk.

Woning behouden

Als u of uw partner in de woning blijft wonen, dan dient het eigendom van de woning overgedragen te worden aan de ander. Daarvoor moeten u beiden naar de notaris die de akte van levering zal opstellen.

De vertrekkende partner vraagt daarbij veelal ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid aan bij de hypotheekverstrekker. Als het inkomen van de overblijvende partner toereikend is, wordt dit ontslag in beginsel verleend. Daarmee is hij of zij niet langer aansprakelijk voor de hypotheekschuld.

Met begrip voor de vervelende situatie is onze schade vlot en prettig afgewikkeld.

- Dhr. Goris

Neemt de tijd om jouw situatie volledig in kaart te brengen en denkt heel goed met je mee

- Mevr. Krans – Hofland