VvE – Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Een bestuurder kan van binnen of buiten de VvE persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor onbehoorlijk bestuur. Denkt u hierbij aan gemaakte besluiten of afspraken die verkeerd uitpakken en financiële gevolgen met zich meebrengen. De bestuurder kan dan in zijn privé vermogen aangesproken worden.

 

Voorbeeld 1: de bestuurder van de VvE huurt een dakdekker in om renovaties aan het dak uit te voeren. Hiervoor wordt een aanbetaling van € 25.000 voor betaald. Echter, de dakdekker raakt failliet. De VvE verliest hierbij de aanbetaling. De VvE stelt de bestuurder aansprakelijk voor de financiële schade.

 

Voorbeeld 2: er is besloten om een elektrische toegangspoort te plaatsen, zodat het terrein van het wooncomplex goed beveiligd wordt. De bestuurder van de VvE heeft een aannemer in de arm genomen. Er worden flinke kosten gemaakt. Uiteindelijk blijkt er niet genoeg geld in de kas van de VvE te zitten om de aannemer volledig te betalen. Hierdoor kan het contract met de aannemer niet nagekomen worden. De aannemer lijdt financiële schade en stelt de bestuurder hiervoor persoonlijk aansprakelijk. Hij doet aanspraak op het privévermogen van de bestuurder.

 

Premie-indicatie: de premie voor de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bedraagt circa € 150,- per jaar

Een aanrader om na een aantal jaren je verzekeringen weer eens tegen het licht te houden. Het heeft ons met een gelijkwaardig pakket veel besparingen opgeleverd.

- Dhr. Pluk

Met begrip voor de vervelende situatie is onze schade vlot en prettig afgewikkeld.

- Dhr. Goris